Formula ASIDOXIN zasnovana je na nekoliko vrlo preciznih dejstava a na naučnim saznanjima da niz bolesti nastaje kao posledica asimptomatskih upala, poremećaja mikrocirkulacije i niza oksidativnih stresova.

Asidoxin je izuzetan po svom antiinflamatornom, mikrocirkulacijskom i imunomodularnom delovanju.

Asidoxin se preporučuje kod:
– upalnih procesa i infekcija
– poboljšanja i podsticanja cirkulacije
– stanja u kojima je neophodno uticati na stabilnost imunog sistema
– stanja koja prati iscrpljenost i nervna razdražljivost
– antimikrobne prevencije (bakterije, virusi, gljivice, protozoe)
– regulacije krvnog pritiska i termoregulacije
– procesa detoksikacije stimulacijom jetre i bubrega (uklanjanje toksina koji     prate različite hronične infekcije)
– jačanja strukture spoljašnje membrane ćelija jetre i ćelija sluznica                   digestivnog trakta

Asidoxin se po sastavu i dejstvu svojih aktivnih materija preporučuje  kod različitih upalnih procesa i infekcija, stanja u kojima je neophodno uticati na imuni sistem povećanjem broja leukocita, te povećanjem procesa fagocitoze odnosno kod svih stanja kada je potrebno pojačati prirodne odbrambene sposobnosti organizma.

Aktivne materije Asidoxina utiču na smanjenje perifernog otpora u krvnim sudovima što dovodi do poboljšanja i podsticanja mikrocirkulacije. Njena funkcionalnost je ključna za održavanje dinamičke ravnoteže protoka tečnosti i materija neophodnih za održivost nutritivnog protoka, razmene materija, regulacije krvnog pritiska i termoregulacije.

Sinergijskim dejstvom aktivnih materija  Asidoxin ima povoljan uticaj na stanja koja prati iscrpljenost i nervna razdražljivost.

Doprinosi antimikrobnoj profilaksi.

Podstiče jačanje strukture spoljašnje membrane hepatocita i ćelija sluznica digestivnog trakta.

Prema navodima stručnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta o dijetetskom proizvodu  može se očekivati sinergistički efekat sastojaka, pa samim tim i povoljan uticaj na raspoloženje i opšte zdravlje, otpornost organizma na stres, cirkulaciju i prirodne odbrambene sposobnosti organizma.

Asidox AG je prirodni:
– Imunomodulator (imunostimulant) stimuliše dejstvo imunog sistema
– Antiflogistik (deluje protivupalno)
– Antioksidans (sprečava oksidativne procese i nastanak slobodnih radikala)
– Mikrocirkulacijski stimulator (pojačava mikrocirkulaciju)
– Pojačivač delovanja ,,Glavnog antioksidanta” (unutarćelijskog antioksidanta      glutationa)

Upalno stanje organizma povezano je sa mnogim bolestima kardiovaskularnog, gastrointestinalnog, endokrinog i nervnog sistema, kancerom, autoimunim bolestima, bolestima mišićno-koštanog, respiratornog, reproduktivnog i urinarnog sistema, bolestima kože, alergijama, autizmom, demencijom i depresijom. Skriveni alergeni, infekcije i toksini iz okruženja, način ishrane i stres su pravi uzroci upalnih stanja. Ove bolesti su povezane sa određenim biohemijskim procesom pri čemu nastaje odgovor imunog sistema u vidu inflamacije koja se ispoljava na zglobove, mišiće, nerve, žlezde, srce, krvne sudove, creva i ostale organe za varenje, kožu ili na celokupan organizam.

Asidox AG je pouzdan čistač linfnih sudova, blokator enzima koji omogućavaju prodiranje streptokoka, stafilokoka, pneumokoka, virusa, protozoa, gljivica. Stimuliše povećanje nivoa interferona i interleukina, povećanje broja T-linfocita te povećanje kapaciteta fagocitoze.

Asidox D deluje tako što utiče na regeneraciju (obnavljanje) beta ćelija pankreasa. Sprečava smanjenje osetljivosti beta ćelija na povećanje koncentracije glukoze u krvi. Aktivne materije Asidox-a D imaju snažno dejstvo na sprečavanje opštih degenerativnih i sklerotičnih promena u organizmu koje zahvataju i pankreas. Jedno od najsnažnijih delovanja je sprečavanje akutnih i  hroničnih (vaskularnih) komplikacija.

Asidox D se preporučuje kod sledećih stanja: šećerne bolesti (diabetes mellitus tip 2), granično povećanih vrednosti šećera u krvi.

Asidox E je prirodni antibiotik, antiseptik, antimikotik i antiparazitik.

Potvrđeno je da uništava i sprečava razvoj preko 40 vrsta mikroorganizama, iz reda Streptokococcus-a, Staphylococcus-a, Proteus-a, Pseudomonas-a, Bacillus-a, Micrococcus-a, Salmonella, Enterobacter-a, Enterococus-a, Escherichia coli. Iz reda gljivica Aspergillus, Trichoderma, Candida i drugih. Iz reda parazita Helmita, Ektoparazita, Protozoa. Iz reda virusa Adeno (zahvataju žlezdano tkivo), Herpes tip I i II (usni i genitalni herpes), Polioma (stvaraju polipe), Rhino (izazivaju kijavicu – Rhinitis), Entero (uzrokuju crevne infekcije) i Corona (izazivaju prehlade).

Povećava broj leukocita, stimuliše sintezu interferona, proteina koji učestvuje u odbrani organizma od virusnih infekcija, povećava broj T-ćelija, pojačava produkciju i aktivnost makrofaga odnosno pojačava fagocitozu. Stimuliše jetru i bubrege u procesima detoksikacije. Deluje kao diuretik (izbacivanje viška tečnosti). Deluje na obnavljanje vezivnog tkiva posle infekcija.

Formulom Asidox K preparata usklađuje se funkcionalnost gastrointestinalnog trakta (organa za varenje).

Asidox K se preporučuje kod sledećih stanja: dispepsija (poremećaj varenja), gastroezofagealni refluks, gorušica, gastritis (upala sluznice želuca), ulkus (čir) želuca i duodenuma, enteritis (upala tankog creva), kolitis (upala debelog creva), opstipacija, hemoroidi, hronični pankreatitis, hepatitis, holecistitis, nadutost, nervozna creva, žučni grčevi, crevna iritacija.

Njegovo dodatno delovanje usmereno je na eventualne poremećaje koji bi proizašli iz neadekvatnog unosa hrane, poremećenog varenja, razlaganja, apsorpcije, degenerativnih promena i funkcija drugih sistema i organa. Utiče povoljno na metaboličko ili respiratorno poremećen acido bazni status krvi kod bolesti organa za varenje i izlučivanje. Ima snažno antimikrobno (stafilokoke, streptokoke, escherichia coli) i antiupalno dejstvo.

Asidox P je biljni preparat koji ima višestruko dejstvo na  bolesti prostate i urinarnog sistema.

Asidox P se preporučuje kod sledećih stanja: prostatitis, benigna hiperplazija prostate, karcinom prostate, inkontinencija (nemogućnost zadržavanja mokraće), uporne bakterijske infekcije urinarnog trakta (cistitis, uretritis), bolesti bubrega, mokraćne bešike i uretre.

Asidox P svojim dejstvom jača muskulaturu zida mokraćne bešike, smiruje upalne procese i sprečava poremećaje u funkcionisanju mokraćnih kanala. Ima antiseptično i antizapaljensko dejstvo na bubrežno tkivo. Ispoljava analgetsko, antibakterijsko, antivirusno, diuretičko i regenerativno dejstvo na tkiva urinarnog sistema.

 

Asidox R je biljni preparat koji:

1. Smanjuje nivo kortizola – hormona koji se luči pod stresom (kortikosteroidni hormon koji nastaje u kori nadbubrežne žlezde) i time veoma ciljano ispoljava umirujuće i relaksirajuće efekte.

2. Povećava protok kroz periferni i centralni nervni sistem i utiče na usporavanje razgradnje acetilholina (neurotransmiter koji  učestvuje u prenosu nervnog  impulsa između nervnih ćelija) čime povoljno deluje na memoriju i koncentraciju.

3. Asidox R ima antiupano i antioksidativno delovanje.

4. Zbog  delovanja na poremećaje u izmeni tvari (povećano gomilanje i odlaganje u ćeliji, povećana propustljivost ćelijske membrane, otežano lučenje u ćeliji, poremećaj delovanja unutarćelijskih enzima) izuzetan  je u borbi kod degenerativnih oboljenja i prevremenog starenja.

Asidoks R se preporučuje kod sledećih stanja: depresija, migrena, poboljšanje pamćenja i koncentracije, povoljno delovanje kod demencije i Alchajmerove bolesti, bolovi u mišićima.

 

Asidox S deluje na sprečavanje ili ublažavanje posledica različitih stanja, biohemijskih poremećaja, enzimske i hormonalne neravnoteže koji nastaju usled poremećaja u radu štitne žlezde.

Svaka ćelija i tkivo u našem organizmu zavise od tiroidnih hormona. Hormoni štitne žlezde utiču na sintezu proteina, bazalnu potrošnju kisonika, stvaranje toplote, povećavaju minutni volumen srca, ubrzavaju razgradnju masti i smanjuju njihovu količinu u telu. Tiroidni hormoni imaju ključnu ulogu u razvoju nervnog sistema, podstiču budnost, utiču na osećaj gladi, pamćenje i sposobnost učenja, kao i na normalan emocionalni tonus. Najčešći oblici bolesti štitne žlezde su hipotireoza, kada se luči premalo hormona, kao i hipertireoza, koju karakteriše preterano lučenje hormona.

Toksične materije dospevaju u organizam čoveka najčešće preko kože, kroz usta i organe za varenje ili kroz pluća. Jedan deo resorbovanih toksina dospeva u organe koji su na njih manje osetljivi i tu ostaju duže vreme.

Asidox Z je preparat koji ima mogućnost kelacije (vezivanja atoma teških metala na svoje kompleksne organske spojeve i njihovo izbacivanja iz organizma). Čisti organizam od pogubnog uticaja organskih i hemijskih toksina, prvenstveno od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, hroma i drugih sa kojima smo na različite načine u svakodnevnom kontaktu. Uklanja nusprodukte hemoterapije na tkivima unutrašnjih organa i u kratkom roku sanira posledice poput gljivičnih oboljenja na koži i sluzokožama. Asidox Z čisti krvotok, jača krvnu sliku, čisti jetru i žuč, oslobađa sluz iz organizma, daje viskoznost krvi i čisti sitne kapilare.

Asidox Z se preporučuje kod sledećih stanja: Stanja uslovljena poremećajem resorpcije, fiziološke detoksikacije, deponovanja i eliminacije materija. Oslabljen imunitet, anemija i manjak gvožđa, urinarne infekcije, pesak u bubregu i bešici, kada je potrebno podsticanje izbacivanja viška tečnosti iz organizma, alergijske reakcije, osteoporoza, čišćenje jetre i krvi, reuma i artritis, giht, akne, ekcem, za usporavanje procesa ateroskleroze.

Hemoroidni jastučići su deo normalne ljudske anatomije i postaju bolest tek onda kada na njima dođe do abnormalnih promena. U normalnom analnom kanalu prisutna su tri glavna jastučeta. Čine ih krvni sudovi koji se zovu sinusoidi, vezivno tkivo i glatki mišići. Ova grupa krvnih sudova naziva se hemoroidalni pleksus. Imaju ulogu i da potpomažu kontrolu stolice.

Asidox H mast je biljni preparat čiji je sastav aktivnih materija usmeren na jačanje i izgradnju vezivnog tkiva, te na jačanje zidova vaskularne strukture analnog predela, što ga razlikuje od većine preparata lokalne primene. Ima izraženo protivupalno (smanjuje i uklanja zapaljenski proces) i antiedematozno (smanjuje otok) delovanje. Efikasno zaustavlja krvarenje, ublažava i otklanja bol, svrab i peckanje. Koristi se kod unutrašnjih, spoljašnjih i kombinovanih patoloških hemoroida. Kao preventiva remisije (ponovnog nastanka), infekcije, kod pojave otoka, bola, svraba, peckanja i za eliminisanje ragada.

Asidox N mast je: rubefacijentna, antiseptična, regenerativna, protektivna, emolijentna, nutritivna i vitaminska mast.

Asidox N mast: stimuliše stvaranje novih zdravih ćelija kože (epitelizaciju i regeneraciju). Štiti membranu ćelije (prisustvo antioksidanta). Ima antiseptičko dejstvo (sprečava razvoj velikog broja virusa, protozoa, bakterija i gljivica). Deluje antiinflamatorno (inhibicija sinteze leukotrijena). Reguliše produkciju sebuma.
Poboljšava status suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju.

Asidox N mast se preporučuje kod sledećih stanja: infekcije na koži, upalni procesi, ekcem, lišajevi, akne, lakše opekotine, suzbijanje fleka, staračke pege, ožiljci, psorijaza, seboreja, impetigo, erozije, skleroze, eflorescencije (vaskularne mrlje, hipopigmentoze).

 

 

Preparat se preporučuje za ublažavanje tegoba kod narušene venske cirkulacije: slaba periferna mikrocirkulacija, proširene vene, oštećeni i ispucali kapilari, sindrom teških, otečenih i umornih nogu, hematomi i otoci uzrokovani mehaničkim povredama.

Asidox mast V je preparat izrađen na bazi visokokvalitetnih biljnih ekstrakata, etarskih ulja i pomoćnih supstanci.

Ubrzava proces revitalizacije tkiva kod komplikacija proširenih vena.

Pospešuje vensku mikrocirkulaciju, jača zidove krvnih sudova i čini ih elastičnim. Deluje preventivno na nastanak varikoznih vena ili ispucalih kapilara. Ima protivupalna svojstva. Smiruje bolne senzacije i deluje kao prirodni analgetik i anestetik (otklanja bol i smanjuje tonus mišića).

Smiruje iritaciju i ubrzava regeneraciju površinskih oštećenja kože.

BESPLATNA DOSTAVA (Za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju)

BESPLATNA DOSTAVA (Za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju)

Pratite nas:

Pitajte nas: