Sastav Asidoxin preparata je zasnovan na naučnim saznanjima da niz bolesti nastaje kao posledica asimptomatskih upala,

poremećaja mikrocirkulacije i niza oksidativnih stresova.

 

Asidoxin je izuzetan po svom antiinflamatornom, mikrocirkulacijskom i imunomodularnom delovanju.

 

Preporučuje se kod:

 

–  upalnih procesa i infekcija

–  poboljšanja i podsticanja cirkulacije

–  stanja u kojima je neophodno uticati na stabilnost imunog sistema i povećati otpornost organizma na stres

–  stanja koja prati iscrpljenost i nervna razdražljivost

–  antimikrobne prevencije (bakterije, virusi, gljivice, protozoe)

–  regulacije krvnog pritiska

–  procesa detoksikacije stimulacijom jetre i bubrega (uklanjanje toksina koji prate različite hronične infekcije)

–  jačanja sluznica digestivnog trakta

–  poboljšanja raspoloženja i opšteg zdravlja organizma

 

 

Izuzetno delovanje Asidoxina zasnovano je na:

 

  • preciznom sinergijskom (udruženom) delovanju njegovih aktivnih materija Sinergijsko delovanje nastaje kada sastavni delovi podstičući jedni druge čine celinu mnogo delotvornijom, većom i drugačijom
  • istovremenom delovanju na tri homeostatska sistema organizma

Homeostatski sistemi su sistemi u organizmu koji održavaju dinamičku ravnotežu između: spoljašnje sredine koja se stalno menja i unutrašnje sredine koja teži da se održi i koja se pri tome mora stalno podešavati da bi se sačuvalo stabilno zdravlje.

 

Asidoxin

 

  • Održava na najvišem nivou funkciju mikrovaskularnog sistema i na taj način doprinosi očuvanju drugih samoregulacionih mehanizama organizma.

Funkcionalnost mikrocirkulacije je ključna za održavanje dinamičke ravnoteže protoka tečnosti i materija neophodnih za održivost nutritivnog protoka, razmene materija, brzine i količine stvaranja limfe, regulacije krvnog pritiska i termoregulacije.

  • Deluje na upalne procese niskog intenziteta koji često ne daju jasne kliničke i biohemijske pokazatelje a koji u svom hroničnom toku uzrokuju niz funkcionalnih a kasnije i organskih promena.

Smatra se da su upalna stanja organizma povezana sa skoro svim hroničnim bolestima: bolestima kardiovaskularnog, respiratornog, gastrointestinalnog, endokrinog, nervnog, mišićno-koštanog, reproduktivnog i urinarnog sistema, autoimunim bolestima, bolestima kože.

  • Deluje na stanja intenzivnih oksidativnih procesa u kojima se povećano stvaraju slobodni radikali i u kojima je neophodno stimulisati imuni sistem i prirodne odbrambene sposobnosti organizma. Oštećenja izazvana slobodnim radikalima predstavljaju osnovni faktor koji dovodi do procesa starenja tkiva i razvoja brojnih degenerativnih oboljenja.

 

Sastav Asidoxina:

Calendula officinalis ispoljava antimikrobno (uništava ili zaustavlja rast mikroorganizama), fungicidno (antigljivično), virucidno (uništava viruse), antiflogističko (antiupalno), diuretičko (povećava izlučivanje urina), dijaforetičko  (pojačava izlučivanje tečnosti preko kože) i imunostimulantno delovanje. Povoljno utiče kod zapaljenja unutrašnjih organa, gastričkog ulkusa, konstipacije, parazitskih infekcija i dismenoreje (bolne menstruacije).

Crataegus Rosaceae se koristi u lečenju stadijuma II hronične srčane insuficijencije, prema New York Heart Association (NYHA), poboljšava srčanu i vaskularnu funkcionalnost,  ublažava simptome kratkotrajne ,,nervoze srca” (palpitacija – povezanih sa blagom anksioznošću), deluje kao antispazmodik (ublažava grčeve) kod astme, dijareje, oboljenja žučne kese i kao sedativ kod nesanice.

Achilea millefolium se primenjuje kao hemostatik (zaustavljanje krvarenja), laksantno sredstvo, sredstvo za umirenje, kod prostatitisa, vrtoglavice, kod gubitka apetita, dispepsije, spazmičnih gastrointestinalnih smetnji kao što su nadimanje i prekomerno stvaranje gasova.

Echinacea ima izuzetan učinak kod herpesa, prehlade, upale sinusa i bronhitisa.

Silybum marianum doprinosi normalizaciji kod amenoreje (izostanak menstruacije), dijabetesa, polenske groznice, materičnih hemoragija, proširenih vena, ispoljava antihepatotoksično i antialergijsko delovanje.

 

Proizvod Asidoxin:

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 14230/2019 od 14.05.2019.g.